Iz kompanije Unaplod upozoravaju: Na crnom tržištu i jabuke

Bez autora
Jul 28 2011

Da se čak i jabuka može naći na crnom tržištu, potvrdio nam je Zoran Arsenić, menadžer prodaje u Unaplodu iz Bosanske Dubice, kompanije koja se od 2006. godine bavi otkupom, skladištenjem i pakovanjem svježe jabuke. Kapacitet njihove hladnjače je 10.000 tona i do sada nije bio popunjen. Od samog starta susreću se ne samo s lošim kvalitetom jabuke koju otkupljuju od kooperanata nego i s problemom sivih kanala kojima se za keš prodaje čak i jabuka. Većina kooperanata koji stimulanse za ovu proizvodnju dobivaju od resornog ministarstva RS nije u sistemu PDV-a. Unaplod trenutno zapošljava 50 radnika, u pogonu i u vlastitom voćnjaku koji je osnovan prije dvije godine. Kompanija je ove godine otkupila svega 1.000 tona jabuke koja će se najvećim dijelom naći na tržištima Srbije i Ruske Federacije.

Iz kompanije Unaplod upozoravaju: Na crnom tržištu i jabukeDa se čak i jabuka može naći na crnom tržištu, potvrdio nam je Zoran Arsenić, menadžer  prodaje u Unaplodu iz Bosanske Dubice, kompanije koja se od 2006. godine bavi otkupom, skladištenjem i pakovanjem svježe jabuke.

- Kapacitet naše hladnjače je 10.000 tona i do sada nije bio popunjen. Od samog starta susrećemo se ne samo s lošim kvalitetom jabuke koju otkupljujemo od kooperanata nego i s problemom sivih kanala kojima se za keš prodaje čak i jabuka. Većina kooperanata koji stimulanse za ovu proizvodnju dobivaju od resornog ministarstva RS nije u sistemu PDV-a - upozorio je Arsenić, koji je s ovim problemom nedavno, tokom obilaska pogona Unaploda, upoznao i delegaciju resornog ministarstva RS.

Unaplod trenutno zapošljava 50 radnika, u pogonu i u vlastitom voćnjaku koji je osnovan prije dvije godine. Kompanija je ove godine otkupila svega 1.000 tona jabuke koja će se najvećim dijelom naći na tržištima Srbije i Ruske Federacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik